
AV
VILT


HIALÖST
GOTT

GW's goda enkla måltider för fartfyllda livsnjutare som inte vill sänka på ambitionsnivån i köket!


Låt GW stå för middagen ikväll
Vi har låtit vår vän jägaren, författaren, kriminologen, vinproducenten och livsnjutaren Leif GW Persson ta fram en parad av goda vilträtter du snabbt och enkelt kan ställa på bordet utan att för den del sänka på ambitionsnivån.

GW's Måltider
Välj bland klassiska favoriter klara på 10 min!
Recept och idéer hittar du här!

GW's Viltkött
För dig med tid att laga från grunden rekommenderar vi GW's viltkött och styckdelar.
Recept och idéer hittar du här!
EN PRODUKT
FRÅN GÅRDSVILT
Vår mission är att ge dig möjlighet att året om kunna njuta av viltkött.
Genom bättre tillgänglighet och större utbud tar vi tillsammans ett litet steg mot en mer hållbar framtid!
NATURLIGT
HÅLLBART
Viltdjur bidrar till en lokalbaserad livsmedelskonsumtion. Eftersom fritt vilt skulle finnas även utan jakt sätts växtgasutsläppet (trots djurets idisslande och metanutsläpp) till noll. Här räknar man enbart växthusgasutsläpp från slakt, styckning och övrigt i samband med jakt och slakt. Vilt har därför lägre klimatpåverkan per kilo än t ex nöt- och lammkött.
Stödutfodrat vilt har en något större klimatpåverkan (per kilo kött) jämfört med annat frilevande vilt. Men jämfört med djur som föds upp inom jordbruket används ingen extra odlingsmark eller foder för frilevande vilt.
EN DJUPFRYST
MILJÖBESPARING
Fryst viltkött ger dig:
JAKTSÄSONG ÅRET OM
Nu kan du lagligt jaga vilt i butiken utan jaktlicense eller jaktsäsong!
FÖRLÄNGD HÅLLBARHET
Viltkött är fettsnålt, vilket är A och O för goda frysegenskaper. Vilt håller prima i över 1 år.
BEVARAT NÄRINGSVÄRDE
Behåller vitaminer och mineraler utan användning av konserveringsmedel
MINSKAT MATSVINN
Minskar matsvinnet både i butik och hemmiljö! Den långa hållbarheten ger också möjlighet till användning precis så mycket du vill. Resten sparas enkelt tills nästa tillfälle.
TIDSEFFEKTIVT
Enkel att förbereda och tillagas snabbt!
PRISVÄRT
Ofta billigare än färskt vilt, utan att tappa i kvalitet, smak eller näring