top of page
  • Skribentens bildSvenskt Gårdsvilt

Färsbiffar på hjort med citron och smörbakad vitkål


Klassiska färsbiffar är en omtyckt rätt. Detta enkla och snabba recept på klassiska biffar med hjortfärs piggas upp med härligt smörbakad kål. För mer variation kan du piffa biffarna med olika kryddor eller tillbehör som faller dig i smaken, några av våra favoriter är timjan och dijonsenap. Servera gärna med lingon.






6 portioner

 

Hjortfärsbiffar


Ingredienser


Gör såhär

  1. Rör ihop alla ingredienser till en smet.

  2. Gör ett litet stekprov och smaka av, det kan behövas mer salt och peppar.

  3. Forma biffarna (för att få jämna storlekar på biffarna kan du ta hjälp av en sked som du doppar i kallt vatten och formar biffarna med).

  4. Lägg biffarna i en smord ugnsfast form och ställ in i ungen på 200°C grill/varmluft. Stek i ugnen ca 10 min och låt vila 1 min under folie innan de serveras.


Kål


Ingredienser:

  • 1 vitkålshuvud

  • 1 citron

  • 100 gr smör

Gör såhär:

  1. Dela vitkålshuvudet i sex stora klyftor.

  2. Smörj en form och lägg klyftorna i den.

  3. Lägg en rejäl klick smör på varje kålklyfta och salta och peppra.

  4. Baka i mitt i ugnen på 175 grader i ca 40 min eller tills den är mjuk. Ös den gärna någon gång under tiden. Ta ut och toppa med flingsalt och pressa lite citron över.

 

Lägg upp hjortfärsbiffarna och den härligt mjuka och smöriga kålen på en tallrik och servera med rårörda lingon. Smaklig måltid!

bottom of page