top of page
  • svensktgardsvilt

Hjortburgare med enbärsmajonnäs




Pontus Frithiofs hjortburgare med härliga tillbehör som enbärsmajonnäs och karamelliserad lök ger dig en härlig burgarupplevelse med smaker från skogen.


Hamburgare

  • Svenskt Gårdsvilts Hjortburgare







Stek Svenskt Gårdsvilts hjortburgaren på hög värme med rapsolja, salt och peppar. (Tänk på att ha en riktigt het stekpanna innan du lägger i burgarna.)

Stek 3 minuter på varje sida och lägg sedan i en matsked smör och dra stekpannan åt sidan.


Karameliserad lök:

  • 4 stora gula lökar

  • 6 cl rapsolja

  • Salt

  1. Skala och skiva löken grovt.

  2. Värm upp en stekpanna på medelvärme.

  3. I med olja och löken sedan låt den stekas till all vätska är borta och löken börjar få en gyllenbrun färg.

  4. Smaka sedan upp med salt.


Enbärsmajonnäs:

  • Tjock majonnäs tex hellmans 2dl.

  • Mixade torkade enbär 1.5 krm.

  • Salt.

  • Citronjuice.

  1. Smaksätt majonnäsen med enbär och salt.

  2. Tillsätt med fördel lite citronjuice också.


Serveringsförslag:

Smörstekt briochebröd, västerbottenost, sallad, enbärsmajonnäs samt karamelliserad lök.







bottom of page