top of page

Råbiffsnittar på hjort


Råbiff känns alltid extra festligt och lyxigt och det fina hjortköttet är perfekt att laga det på. Här är ett recept som är perfekt till nyår, servera som snittar till drinken eller som förrätt.

  • 400 g Svenskt Gårdsvilts hjortytterfilé

  • 2 msk fin olivolja

  • svartpeppar, nymalen

  • salt

  • Smörstekt bröd

  • 1 rödlök, finhackad

  • 3 msk dijonsenap

  • 2 msk cornichons

  • 2 msk kapris

  • 5 cm färsk pepparrot, nyriven

  • peppar

  • flingsalt

  • vattenkrasse


  1. Tina köttet gärna i kylen över natten. Det kan dock vara något fryst det gör det enklare att skära.

  2. Skär köttet i fina strimlor och hacka sedan fint.

  3. Finhacka rödlöken, hacka kapris och cornichorner.

  4. Blanda hjortköttet med dijonsenapen, rödlök, kapris och cornichorn. Salta, peppra och blanda i 2 msk olivolja.

  5. Stek brödet i rikligt med smör. Forma köttet med två skedar och lägg på brödet.

  6. Toppa råbiffen med färskriven pepparrot.


Servera som mindre snittar eller som förrätt. Som förrätt är det trevligt att lägga råbiffen i botten på en tallrik och toppa med en äggula och färsk pepparrot.




bottom of page