top of page

Viltwallenbergare




Ingredienser

  • 1 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar, malen

  • 1 krm vitpeppar, malen

  • 3 äggulor

  • 3 dl vispgrädde

  • 1 dl ströbröd

  • 50 g smör, att steka i


Gör såhär

  1. Blanda hjortfärsen med äggulor, salt och peppar till en jämn smet.

  2. Rör i grädde, lite i taget. Smeten ska vara ganska lös. Blöt händerna och forma jämnstora biffar.

  3. Vänd försiktigt biffarna i ströbrödet och låt vila cirka 5 minuter. Smält rikligt med smör i en stekpanna och stek Wallenbergarna på medelhög värme i cirka 10–12 minuter, vänd några gånger. Se till att Wallenbergarna hålls ljust bruna och att de inte bränner i pannan.

  4. Servera dina Wallenbergare med potatismos, brynt smör, rårörda lingon, och gröna ärtor.

bottom of page